Stvori uvjete za igru bez tebe

Sva djeca imaju urođenu sposobnost za igru, na nama je da im damo uvjete da je koriste. 

Zamisli svoje dijete kako se igra samostalno i fokusirano dok ti na miru piješ kavu.

Formula koja će te voditi kroz svaki korak

Ideje za igre po dobi (od 2. do 6. god)

Pronađi aktivnosti baš za dob tvojeg djeteta i time osiguraj da se mogu igrati s onim što ga/ju zanima i da igra traje dugo

Organizacija igračaka

Često se o igračkama priča ručno (puno ih je, smetaju nam, dijete ih ne slaže..), no one mogu postati lijep dio našeg doma ako znamo kako ih organizirati

Kako potaknuti da se dijete igra bez nas

Nauči kako izbjeći greške koji mnogi roditelji rade nesvjesno i time u biti sasvim slučajno blokiraju samostalnu igru djeteta. 

Što s poklonima?

Bilo da se radi o rođendanu, posjeti ili blagdanu poput Božića – saznaj kako iskomunicirati što nam treba i što napraviti s poklonima koje dobijemo

Što kada pita da se igramo zajedno?

Kada se želimo igrati s djetetom to je sasvim u redu, no isto tako je u redu da to ne želimo uvijek. Ovdje ćeš naučiti kako djetetu objasniti da se nekad mora igrati samo. 

Što s ekranima?

Saznaj kako ograničiti ekrane , koja pravila postaviti i kako to sve reći djetetu da te zaista čuje

Vodim te

korak po korak

Naša djeca već imaju sve što im je potrebno za igru, ali nažalost, nemaju uvijek uvjete da se igraju dugo i samostalno. Zato te vodim korak po korak u tome kako da im daš te uvjete. 

tvoje dijete se može igrati bez tebe i u miru

Proces je jednostavan:

1

Provjeri ima li uvjete

U ovom koraku ću ti pokazati što mnogo roditelja nesvjesno radi te time blokira igru i fokus djeteta. Naučit ću te kako da to ne radiš i već u ovom koraku ćeš vidjeti rezultate

2

Prilagodi prostor i pozovi na igru

Zatim ćemo prilagoditi igračke i naučiti kako djetetu dati prostor koji će pozivati na dugotrajnu igru. Ovdje ću ti reći točno što ponuditi djetetu s obzirom na to koliko ima godina i kako igračke posložiti u prostor + sa stvarnim fotografijama!

3

Pripremi se za bilo koju situaciju

Za kraj, želim da u bilo kojoj situaciji znaš kako dati uvjete da se dijete igra samostalno i fokusirano. Zato ću ti dati odgovore na sve vezano za igru, a neki primjeri toga su kako odbiti kada se ne želiš igrati, kako sve ovo ako imamo više djece, što s ekranima. 

O autorici

Antonella Kuzma je diplomirala na sveučilištu u Bathu gdje se je specijalizirala u istraživanju pojma sigurnosti. Svoj je rad odlučila posvetiti razvoju djece i istraživanju načina kako ih najbolje pripremiti na stalno mijenjajuće moderno društvo. U sklopu toga je osnovala zajednicu Roditelja sa svrhom u kojoj se nalaze tisuće roditelja koji mijenjaju paradigmu modernog roditeljstva te napisala dvije knjige za cjelokupni razvoj djece, ‘Iz perspektive djeteta 1 i 2’. Unutar tih knjiga prolazi prva 24 mjeseca djetetova života, a sve je znanje raspoređeno tako da roditelj čita samo 20ak stranica za mjesec u kojem se dijete trenutno nalazi. 

Jedan od njezinih stupova rada već 8 godina je i samostalna te fokusirana igra djeteta unutar koje uči roditelje kako od najranije dobi postaviti temelje. Nikada nikada kasno, ali što krenemo ranije to je lakše.

Pridruži nam se ✨

270€

97€

👉 kratak upitnik pomoću kojeg možeš ocijeniti trenutku kvalitetu igre tvojeg djeteta

👉 provjerena formula za samostalnu igru unutar E-booka od 80 stranica koji se jako brzo čita

👉 aktivnosti po dobi od 2. do 6. godine s preko 150 ideja, a uz svaku aktivnost je i stvarna fotografija te opis

👉 kratki E-book koji će ti pomoći da vidiš u kojoj je fazi igranja sada tvoje dijete

👉 lista sa sljedećim koracima

👉BONUS: radionica o tome što pokloniti djeci i kako to iskomunicirati s drugim osobama u vrijednosti od 50

👉  BONUS: E-book u kojem piše sve što trebaš znati o ekranima u vrijednosti od 30€

Popuni podatke putem ove forme i podaci za uplatu bit će ti poslani na mail. Nakon  izvršene uplate, dobiti ćeš pristup materijalima.

primjeri toga što je moguće

Do sada sam svoju formulu podijelila sa stotinama obitelji

Ovo su neka iskustva: 

Mama Monika

5/5

“Ona je sada toliko samostalna.Na podlozi za igranje provodi samostalno po 20ak minuta.  Baš ju promatram i sretna sam jer uživa u igranju, a najviše mi je drago kad ju vidim da je sretna jer je uspjela odraditi nešto što si je zamislila.”

Mama Minela

5/5

“Danas se moj sin igrao duže od sat vremena. Igrao bi se i duže da se nije bližilo vrijeme spavanja. On je bio oduševljen. Mama i ja popile kafu, onda ručale, a on se igrao cijelo vrijeme. Hvala ti!😘  ”

Mama A.

5/5

“Danas smo radili aktivnost Čisto bojanje. Ne mogu uspoređivati s drugom djecom jer ne znam kako je kod njih, ali ja sam preponosna na 37 minuta fokusa! I napravili smo baš onako kako piše 🤗”

Odgovori na česta pitanja

Svim materijalima imaš neograničen pristup, sve dok oni sami postoje 🚀

Svi materijali su osmišljeni tako da uz minimalno uloženog vremena i truda ostvariš  rezultate. 

Godine bliskog rada s roditeljima i stalnog stručnog usavršavanja rezultirale su ključnim koracima koje dijelim s tobom i koji vode brzoj primjeni. 

Ovu su materijali savršeni za djecu od 18 mjeseci do školske dobi. 

© 2023. Roditelji sa svrhom. Sva prava zadržana