Portal za moderne roditelje

 Mjesto na kojem ćeš pronaći informacije, podršku i samopouzdanje u ulozi roditelja i izgradnji kvalitetnog odnosa sa svojim djetetom.

Od preispitivanja i sumljanja u sebe do jasnoće i sigurnosti u ulozi roditelja!

Ovaj je Portal za tebe ako…  

Misliš da nemaš vremena za čitanje 100 knjiga o odgoju

Čini ti se kao da je previše informacija i da s istraživanjem imaš samo sve više pitanja. Iz tog je razloga nastao ovaj Portal. U njemu možeš teme modernog društva i razvoja djece istražiti na jednom mjestu.

Ponekad se osjećaš nesigurno i usamljeno u ulozi roditelja

Htjela bi pričati s drugim roditeljima o razvoju djece i svakodnevnim situacijama, ali imaš dojam kao da roditelji kojima si okružena ne promišljaju previše.  Iz tog razloga unutar Portala organiziramo druženja gdje se upoznajemo, pričamo o rješenjima i dijelimo svoja iskustva. 

Nemaš s kim pričati o osjetljivim temama

Poput seksualnosti djece, mastrurbacije, ekrana, samostalnosti djece, postavljanja jasnih granica iz pozicije ljubavi.. 

Tko je moderan roditelj?

Moderan je roditelj osoba koja vjeruje da sve kreće s osobnim rastom, a ne modeliranjem djeteta poput gline. To je roditelj koji je spreman raditi na sebi i ožiljcima koje ima iz svojeg odgoja kako se to ne bi prenijelo na dijete. Kroz ovaj proces taj roditelj prekida toksične generacijske  obrasce i svojem djetetu daje priliku da u roditelju pronađe sigurnu luku i osobu kojoj će uvijek dolaziti.  Ovaj roditelj shvaća kako je sastavni dio tog procesa edukacija te je spreman uroniti u sebe i nova znanja kako bi djetetu mogao pružiti sigurnu luku za povratak. 

Iz ovih je razloga nastao  Portal za moderno roditeljstvo. U njemu su obrađene  teme s kojima se suočava svaki moderan roditelj: 

Samostalna igra i fokus

U ovom se dijelu nalazi formula sa samostalno dijete koje se fokusirano igra. Saznat ćeš kako pripremiti prostor, vrijeme i stvoriti odnos s djetetom koji omogućavaju uvjete za samostalnu igru. Ovaj je dio za tebe ako osjećaš kako ti treba minuta mira i tišine dok se dijete samostalno igra, ali se ono stalno želi igrati s tobom i misliš da nema dobar fokus.

E-book od 84 stranice gdje je za čitanje potrebno oko 90 minuta + video + PDF lista za primjenu znanja u praksi

Djeca i ekrani – sve što trebaš znati na jednom mjestu

U ovom dijelu saznaj kako izgraditi balansiran i zdrav odnos tvojeg djeteta i ekrana. Više nema propitivanja i osjećaja krivnje jer se sada sve što trebaš znati o ekranima i djeci nalazi se na jednom mjestu.

E-book od 100 stranica gdje je za čitanje potrebno oko 90 minuta + video + PDF lista za primjenu znanja u praksi

Pedofilija i seksualnost djece od rođenja do sedme godine

U ovom se dijelu nalaze savjeti i trikovi koji će ti omogućiti da znaš kako djetetu omogućiti alate za zaštitu od najranije dobi. Znat ćeš kako prepoznati što je razvojno primjereno i kako stvoriti odnos koji će omogućiti da si ti prva osoba kojoj dijete dođe kroz djetinjstvo i odrastanje. Sve ovo, bez imalo straha ili srama. Ovaj je dio namijenjen svim roditeljima koji žele znati da se djeca znaju zaštiti čak i kad roditelja nema.

E-book od 88 stranica gdje je za čitanje potrebno oko 90 minuta + video + PDF lista za primjenu znanja u praksi

Bonus 1 - postavljanje zdravih granica

Jedan od najvećih izazova vezano uz  teme Portala je postavljanje zdravih granica s nama samima, s djecom te s drugim odraslim osobama. U sklopu serijala od 3 webinara (koja su snimljena i spremnljen aunutar Portala) zajedno odgovaramo na pitanja što kada:
 • te strah te je da će te druge osobe osuđivati ako se postaviš ili da će reagirati na buran način? 
 • želiš uštedjeti svoju energiju i stvoriti stabilan sustav zaštite za sebe i dijete, ali ne znaš kako to napraviti iz pozicije ljubavi?
 • znaš koliko su granice važne i želiš biti primjer djetetu kako ih postaviti, ali čak i kada probaš postaviti granicu ljudi je ne poštuju?
 • ti se do sada činilo kao da će biti bolje ako ignoriraš određene situacije, ali s vremenom se u tebi nakuplja frustracija. 

Unutar ovog bonusa prolazimo sustav kako postaviti granice na zdrav način, iz mjesta ljubavi prema nama, ali i drugima. 

Bonus 2 - Kako imati povjerenja u sebe u prvim mjesecima s bebom?

Period kada novo malo biće napokon dođe u našu obitelj obilježen je s puno nesigurnosti. To živo biće sada je tu, zaista s nama. I što onda?

Razmišljamo o tome kako pravilno nositi bebu, spava li dovoljno, kako da najbolje spava, jede li dovoljno, jesmo li grube, jesmo li preblage, može li bez nas dok odemo na wc… I ovo je samo početak. Pitanjima nema kraja. 

Iz tog razloga u sklopu ove radionice dobivaš:
 • jasne smjernice na što ‘trošiti’ svoju pažnju, a što je sasvim nebitno
 • za bitna pitanja imat ćeš konkretne odgovore i provjerena mjesta na kojima, ako želiš, možeš ići u dubinu
 • osjećaj kao da si dovoljna i vrijedna uloge majke u kojoj jesi 

Jedna od najvažnijih karika u prvim mjesecima s bebom si upravo ti, a na ovoj radionici zajedno dolazimo do odgovora kako ti možeš biti najbolja verzija sebe u ovom periodu. 

Bonus 3 - Kako da se tvoja djeca 'lijepo' slažu? Od svađa i ljubomore među djecom do razumijevanja i komunikacije

Kada sam pitala roditelje što ih najviše muči kod odnosa njihove djece neki od odgovora su bili:
 • kako da se sva djeca osjećaju jednako voljeno

 • kada se umiješati u njihove svađe?

 • jedno dijete je ‘moćnije’, kako reagirati?

 • kako riješiti ljubomoru među djecom?

 • moram li biti ‘sudac’?

 • kako dugoročno raditi na njihovom odnosu

 

Sva se ova pitanja mogu svesti u jedno glavno:

Postoji li način na koji roditelji mogu djelovati na odnos djece? Odgovor je DA. Ako ih mi ne naučimo ne postoji način da se kao mala sama naučiti komunikaciji i održavanju odnosa. Roditelji su ti koji postavljaju temelje za to kako se djeca slažu, ali prije nego to naučimo djecu najprije to moramo naučiti mi. 

U ovoj ću ti radionici reći kako da postaviš uvjete za dobar odnos među djecom, reagiraš kada do svađe dođe i kako da se osjećaš sigurno u to da se sva djeca osjećaju jednako voljeno od tebe. 

Autorica

Antonella Kuzma je diplomirala na sveučilištu u Bathu gdje se je specijalizirala u mrežnoj analizi društvenih pokreta, tj. proučavanju odnosa unutar modernih zajednica. Svoj je rad odlučila posvetiti razvoju djece i istraživanju načina kako ih najbolje pripremiti na stalno mijenjajuće moderno društvo. U sklopu toga je osnovala zajednicu Roditelja sa svrhom u kojoj se nalaze tisuće roditelja koji mijenjaju paradigmu modernog roditeljstva te napisala dvije knjige za cjelokupni razvoj djece, ‘Iz perspektive djeteta 1 i 2’.

Želim biti unutar Portala za moderne roditelje

Jednom kada se pridružiš, dobivaš neograničen pristup svim trenutnim i budućim sadržajima u kojima se bavimo izazovima modernog roditeljstva (sve dok ova usluga postoji).

Portal  obuhvaća:

 • Tri E-booka

 • video uz svaku temu

 • 3 PDF liste za primjenu znanja u praksi

 • neograničen pristup digitalnom sučelju sa svim navedenim sadržajima
 • pristup serijalu od 3 predavanja na temu postavljanja granica
 • pristup radionici o prvoj godini s bebom
 • pristup svim dodatnim materijalima i druženjima kroz ljeto 2022. 

Cijena: 833 kn (€110)

Želim ovaj Portal