Platforma 'Osposobi dijete za moderan svijet'

Osjećaj se sigurno u ulozi roditelja uz primjenu autorskog 3S sustava koji potiče razvoj samostalnosti, samopouzdanja i sigurnosti kod djece

Ovaj pristup vraća mir roditeljima i oslobađa ih tereta vlastitih iskustava i tuđih mišljenja. 

– Mama Ana

Uspješna si osoba koja voli imati posložene stvari. Znaš kako svojim trudom postići uspjeh i red kojem toliko težiš. Zatim postaješ roditelj i sve strategije koje su do sad palile želiš primijeniti i na roditeljstvo? No sada se sve okreće naopačke. Te strategije  više ne ovise samo o tebi već i o malom biću koje ima svoj karakter, želje i potrebe. Dolazi do frustracije, a ne znaš kome se obratiti. 

Premda si sada roditelj ne prepoznaš se u većini ‘mamećih grupa’ jer tvoj život nije stao kada si postala mama. Ti nisi spremna odustati od sebe i nisi se spremna odreći vlastitih prioriteta bez obzira na to što ti je dijete najvažnije na svijetu. Ti razvoju želiš pristupati svjesno i cjelovito

Istovremeno, nisi navikla podijeliti kako ti nešto ne dolazi prirodno, kako postoji dio tvojeg života koji ne možeš ‘dovesti u red’. 

Na Platformi ne dobivaš samo provjerene alate, formule  i  informacije od mene već i podršku od grupa kojoj napokon pripadaš i koja te razumije

Ti razmišljaš dublje. Tako je moguće da: 

Zamisli da se napokon opustiš u svojem roditeljstvu jer znaš da radiš najbolje moguće?

Nakon Platforme ćeš:

Platforma 'Osposobi dijete za moderan svijet' cjeloviti je online program u trajanju od 3 mjeseca.

Kroz 8 poziva uživo, 20 snimljenih kratkih video lekcija, razne bonuse te grupu podrške s tobom dijelim provjereni 3S sustav u kojem ćeš:

20211104_164339-01

Saznati koji su temelji samostalnosti i samopouzdanja kod djece

Na ovoj se Platformi nalazi detaljan sustav gdje uz samo 20ak minuta na dan nadograđujemo svoje znanje i omogućujemo uvjete koji će djetetu koristiti čitavog života. Ovo je važno za svakog samosvjesnog roditelja koji od početka želi graditi kvalitetan odnos s djecom. Nakon ovog ćeš dijela imati više vremena za sebe i konkretan sustav prema kojem tvoja obitelj može funkcionirati prije svega usklađeno.

Sve je tako lepo objašnjeno da izgleda da sve možemo i da je prelako. Nadam se da će tako biti i u praksi. Ma da s prošlom nedeljom smo videli da i te kako može, svaki sledeći dan je bolji i samostalniji u našem slučaju.

– Mama V.

Razumjeti koje vrijednosti prenositi djetetu kako bi se znalo zauzeti za sebe -

Platforma je koncipirana tako da ti kaže kako djetetu dati alate da se na primjeren način zauzme za sebe u bilo kojoj situaciji, i to bez imalo straha ili srama. Dok su djeca mala ona uvelike ovise o nama, no od najranije dobi možemo prenositi vrijednosti kojima će se dijete ubrzo znati zauzeti za sebe, čak i kada nije pred nas! Djeca u biti u sebi već imaju sve potrebne alate, a ovdje ćemo naučiti kako da im svojim ponašanjima ne prekinemo prirodan tijek učenja gdje se znaju zauzeti za sebe.

To je upravo pitanje koje mene najviše muči i govoriti ovu rečenicu djeci ima apsolutno smisla! S jedne strane njima daje moć u svakoj situaciji i istovremeno ih rješava tereta tuđih mišljenja. Jedva čekam razgovarati s njima o ovome. Moram i s mužem da se dogovorimo da je od sada to što ćemo im stalno govoriti da nam ude u svakodnevni vokabular.

– Mama Barbara

Imati alate za prevenciju i nošenje s vršnjačkim zlostavljanjem -

Svaka situacija je drugačija, ali postoje alati koji su od pomoći - uvijek. Tako ćemo na Platformi pričati o tome kako se postaviti s našim djetetom i okolinom kako bi se neka zlostavljanja izbjegla, ali i kako ako do zlostavljanja dođe. Ako si poput mene onda ponekad ležiš u krevetu i pitaš se kako sada dobiti garanciju da će tvoje dijete biti sigurno. Najveća garancija koju možemo dobiti jesu alati koje mi dajemo djetetu, a u ovom ćeš odjeljku dobiti upravo to.

Ovaj zadnji tjedan i ova tema su iznimno važni  i ja osobno mogu reći kako tu imamo još stvari na kojima moramo raditi da zaštitimo dijete.. Hvala ti Antonella što o tome govoriš na ovako jednostavan način i to je nešto što će mi sigurno pomoći. Iznimno mi je drago da sam se uključila na platformu jer vidim da uz sav rad do sada sa svojim dečkićem imam još puno za raditi i učiti i olakšavajuća je činjenica da nikada nije kasno i da samim time što smo tu smo napravili značajan iskorak i dobrobit za našu djecu.

– Mama I.

Cijela je Platforma osmišljena na način da uz minimalno uloženog vremena i truda ostvarite dugotrajne rezultate. 

Pet godina bliskog rada s roditeljima i stalnog stručnog usavršavanja rezultiralo je ključnim cjelinama i koracima  koji vode transformaciji. 

 
Razmišljajući o cijelom programu, mislim da je baš umjetnost kako si u jako kratkim videima na jako jednostavan način i s puno primjera uspjela prenijeti tako snažne poruke koje su nas pokrenule na brdo promjena.

– Mama Barbara

Hej,


ja sam Antonella Kuzma. Autorica sam knjiga Iz perspektive djeteta 1 i 2 gdje roditelji mogu uz sadržaj strukturiran po mjesecima u svakom trenutku znati uspješno predvidjeti, razumjeti i sa samopouzdanjem reagirati na svakodnevne situacije s djetetom.

Godinama sam se brinula u kakav svijet odlaze djeca? Kako ih naučiti da se zauzmu za sebe i da znaju izraziti svoje mišljenje, a da pritom razvijaju empatiju te brinu u drugima? Kako im prenijeti taj balans? Kod svake interakcije s drugima u glavi mi je bila misao: Kako sada to dijete razumije? Koje vrijednosti tima usvaja?

Nisam bila opuštena jer sam se većinu vremena brinula.

Ovo je pitanje koje me je mučilo godinama, a nosila sam se s njim onako kako sam najbolje znala, čitajući i istražujući. Što sam više istraživala to je postojao jasniji obrazac. Obzirom da je moj mozak vrlo analitičan kroz moje je bilješke s vremenom postajao jasan sustav koji izvire iz svih podataka koje sam proučavala.

Moja je misija postala ovaj sustav podijeliti sa svim Roditeljima koji se žele osjećati sigurno i osposobiti dijete za moderan svijet.

Što radimo unutar Platforme u naredna 3 mjeseca?

Platforma Osposobi dijete za moderan svijet se temelji na sustavu od tri razine gdje djeci prenosimo vrijednosti, pravila i norme koje će im omogućiti da se snađu u ovom modernom svijetu, bez obzira kako se on mijenjao. 

Ovaj autorski sustav sastoji se od 3S:

 1. Samostalnosti – Na ovom nivou učimo kako od najranije dobi s djetetom postepeno raditi na tome da ono postaje samostalno. Ovaj je prvi nivo važan zato jer djeci daje bazu sigurnosti kako nešto mogu, kako imaju sposobnosti i znanje pobrinuti se za sebe.

 2. Samopouzdanja – Na drugom nivou učimo kako djeci prenijeti način razmišljanja da imaju samopouzdanje u sebe, da znaju misliti svojom glavom i to jasno iskomunicirati.

 3. Sigurnosti – U trećem sloju radimo na vrlo konkretnim alatima uz koje se roditelji mogu osjećati mirno da će se dijete znati zauzeti za sebe čak i kada roditelj nije tu. Ovo su alati koji će im služiti kroz djetinjstvo, ali i kroz čitavo odrastanje i odrastao život.

3S sustav obrađujemo  s 15 kratkih video lekcija , jednostavnim vježbicama  te grupnim online Zoom savjetovanjima.
 

Osim video lekcija i zadataka uz sustav 3S dobivaš i:

 • 9 grupnih online Zoom savjetovanja
 • 13 tjedana sudjelovanja u zajednici gdje si postavljamo pitanja i zajedno se razvijamo
 • Bonus modul: Emocije
 • Bonus modul: Konkretni izazovi modernog društva (rastava, nesuglasice u roditeljskim stilovima, mišljenja drugih o našem roditeljskom stilu, laganje kod djece)
 • Bonus: neograničen pristup Portalu za moderne roditelje i svim sadržajima unutar njega

Ova Platforma je za tebe ako želiš svoje večeri i trenutke preispitivanja zamijeniti s opuštajućom kupkom ili čašom vina i dobrim filmom na kauču. Nakon ovog iskustva osjećat ćeš se sigurno u sebe kao roditelja.

Iskustva polaznica:

Prije Platforme me je mučilo puno pitanja i strahova na koje nisam imala odgovor. Osjećala sam stalni pritisak da mi nešto nedostaje ili da ne radim prave stvari dok odgajam svoju djecu. Ova Platforma otvorila mi je horizonte za teme kojih nisam ni bila svjesna. Dala mi je potpuni uvid i novu perspektivu važnih stvari na koje se moramo usredotočiti dok odgajamo svoju djecu.

Ja bi htjela reći nešto. Ja sam došla na početak i ti se me čak nekoliko puta prozvala zbog one rečenice kako sam ti visoko postavila ljestvicu. Stvarno sam imala jako visoka očekivanja i stvarno mogu reći da ono, dobila sam točno način na koji sam htjela, ali više nego što sam htjela. Od svih edukacija koje sam prošla, a zadnjih sedam godina ih prolazim. Pitaju me stalno moji prijatelji šta je ta jedna stvar šta bi im ja preporučila, neće slušati sate i sate svega kao ja, evo stvarno tvoja Platforma bi bila jedna stvar koju bi ja preporučila da bi se jedan roditelj mogao osjećati kompletno sigurno i znat što trebati raditi. Jer mislim da je najveća vrijednost u tome što iako daješ vrlo konkretne tehnike i alate naučiš nas razmišljat na način da mi znamo u svakoj situaciji. Ne sad da mi daš pet situacija i ja ću sad tih pet situacija znat riješiti nego nama daš alate da ja imam osjećaj da u svakoj situaciji ću znati neku bazu kako se trebam postaviti. Mislim da je apsolutno predivna Platforma i toliko sam sretna da sam bila dio nje.

Prije programa sam se osjećala nesigurno. Izazovno je pripremiti dijete za svijet za koji ne znamo kako će uopće izgledati. Uz školski sustav koji je zastario i veliki utjecaj okoline, obiteljski temelji su ključ. A to mi je meni osobno veliki pritisak. Danas se osjećam spremnije i sigurnije. Znam korake i alate koji mogu pomoći i bebama i teenagerima 🙂 imam više samopouzdanja u sebe, ali i svoje dijete i znanje da prepuštanjem kontrole i vjerom u dijete radimo dobru stvar. Također, potvrdila sam si da su briga o sebi i zdravo postavljene osobne granice nešto što značajno utječe na naše roditeljstvo i odnos s djetetom. Sve to zahvaljujući Antonellinim konkretnim primjerima iz videa. Stvarno je sažeto puno toga o čemu se ne priča dovoljno (ili uopće) u svakodnevnom roditeljskom životu. Nekada nas svakodnevne obveze i briga o osnovnim djetetovim potrebama udalji od brige o tim dugoročno bitnim stvarima. Super je što su svi savjeti "sitnice" koje mijenjamo u danu, a znače puno!

Prije programa sam se osjećala nesigurno i zbunjeno. Danas se osjećam zadovoljno u ulozi majke, sretna u prihvaćanju da je roditeljstvo proces (učim ja, uče i moje djevojčice i suprug sa mnom).

Kroz cijelu Platformu o samopouzdanju djeteta, samostalnosti i sigurnosti djeteta vodila me misao da je ova Platforma upravo ono što je meni trebalo. Bonusi poput kako i zašto naučiti djecu da imenuju svoje emocije od velike su važnosti za našu djecu a i za nas odrasle, anksioznost i kako biti svjesna svoje anksioznosti kada se tako osjeća dijete i kako se snaći u toj situaciji, pričanje o informiranom pristanku i o mnogim drugim temama o kojima se još uvijek u našem društvu ne govori dovoljno. Prije programa sam tražila sama odgovore i načine kako pomoći svojoj curici da ima samopouzdanja, da je samostalna i da se može snaći i u situacijama kada ja nisam blizu, sada dok je još dijete ali i u odrasloj dobi. Danas se osjećam sigurnija u sebe, sa znanjem koje prije nisam imala, stavom i alatima koji će mi pomoći da budem najbolja verzija sebe i na taj način budem tu za svoje dijete.

Sljedeći ciklus Platforme kreće u rujnu. Za osobe s liste čekanja sam pripremila posebne bonuse koje možeš odmah otključati. 😊 Ako želiš dobiti prednost kod sljedećih upisa na Platformu  upiši ispod svoje podatke.

Važno mi je da kroz Platformu dobiješ najveću moguću vrijednost, zbog čega ću ti ga preporučiti samo u slučaju da je ovo pravi sljedeći korak za tebe! Stoga ti se nakon prijave javljam ja osobno da vidimo je li ovo najbolji sljedeći korak za tebe 🤗

Odaberi svoje iskustvo

Puno iskustvo ✨

1.000 € ili 3 rate od 370 €

1:1 nadogradnja 🚀

1.500 € ili 3 rate od 550 €

Često postavljana pitanja

 1. Koliko dugo imam pristup materijalima? Trajanje Platforme je 12 tjedana. 
 2. Hoću li imati vremena posvetiti se Platformi? Za dobiti  najveću vrijednost potrebno je uložiti oko 90 minuta tjedno u prolazak kroz sadržaj ili aktivno sudjelovanje u Zoom pozivima. 
 3. Što ako saznam da radim nešto ‘krivo’ s djecom? Djeca su jako prilagodljiva i ako se odlučimo djelovati drugačije brzo će to prihvatiti. Ova je Platforma tu da se osjećaš sigurno u svoje odluke i alate koje prenosiš djetetu. To će u nekim slučajevima značiti promjena, ali promjena kroz koju prolazimo zajedno.
 4. Mogu li materijale preuzeti? Preuzeti se mogu svi priručnici i vježbe.
 5. Je li u Platformi sve ono što je u E-bookovima i knjigama? Većina stvari iz Platforme su nova saznanja koja dijelim unutar sustava 3S (samostalnost, samopouzdanje i sigurnost).
 6. Hoće li moje dijete nakon ovoga biti puno samopouzdanja? Platforma nije ovdje da vaše dijete napravi samopouzdanim nego da vam da alate kojima vi možete s djecom raditi na njihovom samopouzdanju. U Platformi su alati koje istraživanja iznova i iznova pokazuju kao uspješna za postizanje većeg samopouzdanja kod djece.
 7. Koliko moje dijete mora imati godina? Na Platformi je do sada bilo roditelja koji su imali čak i bebe te im je to pomoglo da u startu promijene svoja uvjerenja i ophode se drugačije s djecom od samog početka. Istovremeno, ako želiš proći s djetetom sve što radimo u praksi i uvesti konkretne promjene koje dijete razumije u svakodnevicu ja bih rekla da je tu prekretnica od oko 18 mjeseci ključna. Naime, to je period kada dijete proživljava najveće kognitivne, socijalne i emocionalne prekretnice u svojem cjelokupnom razvoju kao dijete. Ovdje počinju one ‘izazovnije’ faze, odvajanje od roditelja, ispadi i želja za druženjem s drugom djecom što dovodi do sasvim novog seta izazova. Od ovog perioda od 18 mjeseci pa do školske dobi Platforma je savršena za promjenu pogleda, izgradnju odnosa i davanje dugoročne sigurnosti djetetu. 

Imaš li još pitanja? Vrlo ću rado odgovoriti na njih.
Kontaktiraj me na roditeljisasvrhom5@gmail.com.