Zauzmi se za sebe

~ Odlučivanje o vlastitom tijelu kroz djetinjstvo i odgoj ~

Kako od malena učiti dijete da se izbori za sebe?

Idemo zajedno korak po korak

Tvoje 'kočnice'

Kada se tvoje dijete ukoči tebe uhvati velika potreba da se izrazi ili obrani. Tada kreneš pitati zašto ne želi reći svoje ime ili gurati da kaže kako ne želi pusu.

Ako je to tako, premda iz najbolje namjere, moguće je da nesvjesno u biti odmažeš djetetu. U ovoj radionici ću ti pokazati  što je dobro raditi kada se dijete ‘zakoči’. 

Kako djetetu biti primjer

Razumiješ kako se je ponekad potrebno izboriti za dijete, ali kada kreneš u to uhvati te grč u želucu i preispitivanje je li to bilo u redu, je li bilo preblago, je li bilo pregrubo..?

U ovoj ćemo radionici zajedno korak po korak proći kako da reagiraš sa sigurnošću. I da, to je moguće i za tebe, bez obzira u kojoj si sada fazi. 

Alati

Brine te kako dijete naučiti da se zna izboriti za sebe, ali da ne ispadne razmaženo? Želiš znati kako je sigurno, ali i empatično, da uvažava druge?

Pokazat ću ti kako da tvoje dijete bude sigurno čak i kada tebe nama,  kao npr. u vrtiću, ali i da se zna izboriti za sebe na zdrav način

Vodim te

korak po korak

Svako dijete je u ranoj dobi još u skladu s onim glasićem u njima koji ih štiti. Na nama je da im damo uvjete da ostaju u skladu s njim i da imaju alate da se izraze kada im glasić kaže kako im nešto ne odgovara.

Bez obzira kakvo je tvoje dijete, ona može i treba znati kako se obraniti.

Ovo je proces:

1

Ukloniti 'prepreke'

Najčešće postoji nešto vanjsko što dijete koči, a mi ne znamo prepoznati. Ne tako rijetko radi se i o nama.

Naša nesigurnost, pritisak ili ignoriranje umanjuju vjerojatnost da će se dijete znati zauzeti za sebe. 

U prvom koraku ćemo proći što bi to moglo biti i naučiti kako prestati nesvjesno ‘blokirati’ dijete.

2

Kultura obitelji

Bez obzira zanimaju li se druge osobe u obitelji za ove teme ili ne, postoje načini da se u našu svakodnevicu uvedu alati i sustavi da povećamo vjerojatnost da se dijete zna zauzeti za sebe.

To da imamo samopouzdano dijete nije nešto što dolazi preko noći već je nešto što živimo. U ovoj ću ti radionici pokazati koliko to u biti može biti jednostavno, a dati velike i dugoročne rezultate

3

Pripremi se za bilo koju situaciju

Za kraj, želim da u bilo kojoj situaciji znaš kako reagirati i zato ćemo proći sve one posebne situacije poput toga: 

  • kako pomoći djetetu kada nas to dijete pita
  • što ako se netko u obitelji ne slaže s alatima koje prenosimo djetetu
  • kada ‘uletjeti’, a kada dati djetetu priliku da vježba zauzimanje za sebe
  • i nastavi niz (u ovom dijelu obrađujemo vaša pitanja tako da će to biti specifične situacije od tebe i roditelja poput tebe)

O autorici

Antonella Kuzma je diplomirala na sveučilištu u Bathu gdje se je specijalizirala u istraživanju pojma sigurnosti. Svoj je rad odlučila posvetiti razvoju djece i istraživanju načina kako ih najbolje pripremiti na stalno mijenjajuće moderno društvo. U sklopu toga je osnovala zajednicu Roditelja sa svrhom u kojoj se nalaze tisuće roditelja koji mijenjaju paradigmu modernog roditeljstva te napisala dvije knjige za cjelokupni razvoj djece, ‘Iz perspektive djeteta 1 i 2’. Unutar tih knjiga prolazi prva 24 mjeseca djetetova života, a sve je znanje raspoređeno tako da roditelj čita samo 20ak stranica za mjesec u kojem se dijete trenutno nalazi. 

Jedan od njezinih stupova rada već 8 godina je samopouzdanje i sigurnost djece gdje uči roditelje kako da se njihova djeca znaju zauzeti za sebe od najranije dobi. Nikada nikada kasno, ali što krenemo ranije to je lakše.

Snimka radionice ✨

39€

👉 snimka radionice 

👉 neograničen pristup (sve dok snimka postoji)

👉 odgovori na stvarna pitanja drugih roditelja

👉 bonus o tome kako naučiti dijete da se nosi sa svojim sramom

👉 dodatni bonusi iznenađenja 

Popuni podatke putem ove forme i podaci za uplatu bit će ti poslani na mail. Nakon  izvršene uplate bit će ti poslana kratka anketa i link za Zoom 😊

primjeri toga što je moguće

Do sada sam svoje znanje podijelila sa stotinama obitelji

Ovo su neka iskustva: 

5/5

“On je dijete od 7 godina koje je zlostavljao najbolji prijatelj i nije mu bilo lako u društvu. Nakon rada s Antonellom naučio se zauzeti za sebe i toliko je samouvjeren da me svako toliko iznenadi. Mislim da se sada bolje nosi s nekim situacijama i od mene 😂 Da mi je netko rekao da je ovo moguće s njim ja ne bi vjerovala. ”

Mama Barbara

5/5

“Jako se je bojao pričati s drugom djecom u  i kada bi mu neko dijete prišlo dotrčao bi meni sav uplašen. Krenula sam raditi kako si me naučila i  nakon nekoliko tjedana vidjela da mu drugo dijete uzima igračku, a on je uzima natrag sebi! Onda je nakon par dana išao ‘spasiti’ drugu djevojčicu koju je neko dijete udarilo!! Ja sam van sebe. Antonella, hvala ti!  ”

Mama Marija

5/5

“Evo napunila je dvije godine i radim s njom od kad sam saznala za tebe, baš kako si me učila. Antonella, ona je toliko samouvjerena i zna što želi, ali isto tako poštuje druge. Treće mi je dijete, ali nisam ni znala da je to moguće u tako ranoj dobi. Hvala, hvala, hvala!  Ovo što si me naučila je neprocjenjivo ♥️”

Mama H.

Odgovori na česta pitanja

Svim materijalima imaš neograničen pristup, sve dok oni sami postoje 🚀

Svi materijali su osmišljeni tako da uz minimalno uloženog vremena i truda ostvariš  rezultate. 

Za proći kroz materijale bit će ti potrebno oko 2 sata, a imaš i mogućnost slušanja radionice u kraćim segmentima. 

Ovu radionicu preporučujem za djecu od godinu dana do školske dobi. 

© 2024. Roditelji sa svrhom. Sva prava zadržana