freebies (besplatni resursi)

Tijekom godina kreirala sam niz materijala o sigurnosti djece – i besplatni su. One najvažnije možeš odmah preuzeti u nastavku. 

13 mitova o seksualnom zlostavljanju djece

Mediji često šire strah i tjeskobu bez da pritom kažu išta konkretno o temi seksualnog zlostavljanja.

Stoga, kako bi se ova tema obradila na pravi način potrebno je osvrnuti se na neke zablude koje kolaju oko nas.

 

U ovom ćeš vodiču saznati:

Kako odgovoriti na pitanje djeteta: Od kuda dolaze bebe?

Način na koji odgovaramo na ovakva pitanja prikladno dobi djeteta oblikuje njihov pogled na temu, ali i postavlja temelje povjerenja.

Ako želiš da dijete otvoreno dolazi tebi po odgovore na sva složena pitanja krenimo od prvog. Preuzmi ovaj vodič i saznaj:

saznaj u kojoj je fazi igranja tvoje dijete

Primjećuješ li da tvoje maleno u određenom periodu obožava bacati ili slagati stvari jedne iza drugih? Drugim riječima, primjećuješ li da dijete ima određene preferencije kod igre?

Ovo se u ranijim godinama djetetova života zna tumačiti kao neposluh ili loše ponašanje, ali u biti se radi o ‘fazama’ razvoja. Ako ih znamo prepoznati znat ćemo da se ne radi o neposluhu već o normalnom razvojnom periodu i kako da poduprijeti.

Preuzmi vodič i saznaj:

Trik s kojim će dijete biti Samostalnije u igri

Sposobnost samostalne igre nešto je na čemu se može raditi od najranije dobi, a u ovom vodiču te učim tehniku koju možeš probati već danas.

U ovom ćeš vodiču saznati: 

Iz perspektive djeteta

Iz perspektive djeteta 1 i 2 dvije su  knjige za cjelokupni razvoj djeteta od rođenja do druge godine. Između ostalog, posebne su i jer čitaš samo 20ak stranica za mjesec u kojem se dijete trenutno nalazi. 

One su za tebe ako želiš:

Ako imaš bilo kakvih pitanja vezano za ovu temu ili dodatne resurse uvijek me možeš kontaktirati na: roditeljisasvrhom5@gmail.com.

Besplatan trening

Kroz ovaj serijal ću uz 3 laži dati primjere iz svakodnevnog života i konkretne korake kako možeš odmah sada nešto promijeniti, osjetiti promjenu u sebi.

Ovaj serijal dati će ti dopuštenje za drugačijim roditeljstvom, onim gdje prije svega osjećaš mir.

Ako negdje duboko u sebi osjećaš da kao roditelj možeš :