O meni

Hej, 

ja sam Antonella i strastvena sam zaljubljenica u znanje. 

 

✨ Kako sam došla tu gdje jesam?

Diplomirala sam istraživački smjer Social and Policy Sciences na University of Bath gdje sam se specijalizirala u mrežnoj analizi društvenih pokreta, tj. proučavanju odnosa unutar modernih zajednica. Dva mentora s kojima sam tada surađivala imala su vrlo jasna očekivanja, da se prijavim na phd (doktorski) studij. To je bio logičan sljedeći korak obzirom da sam pišući diplomski razvila sasvim novu istraživačku metodu, nešto što ni ja sama nisam očekivala od sebe. 

Razmišljajući o toj opciji tu je bio i jedan uporan glasić. S jedne strane, zvučalo mi je zanimljivo produbiti i istražiti utjecaj trenutnih društvenih normi na generacije koje dolaze. Istovremeno, izraz lica malene svaki put kad bi naučila nešto novo me uporno vukao u smjeru praktičnog i primjenjivog rada s roditeljima i generacijama koje će mijenjati sutra u kojem će živjeti. 

I tako sam ja pustila sva ta očekivanja u Engleskoj te se vratila u Hrvatsku. Malo je reći da su osobe oko mene mislile da sam pomalo luda. Međutim, kako to u životu obično biva, život uvijek ima plan, a ako slušamo taj glasić koji imamo u sebi sve se nekako posloži.

💠Razvoj prve zajednice na ovim prostorima koja se primarno bavi sigurnošću djece

Samo nekoliko dana nakon što sam se vratila s proslave diplome došla mi je ideja. Napisat ću knjige u kojima ću sve te znanstvene stvari koje sam proučavala napisati jednostavnim jezikom u praktičnoj formi strukturiranoj po mjesecima i učiniti ih dostupnim svim roditeljima. 

Dvije godine nakon, u prosincu 2020., nakon niza pokušaja i pogrešaka, u suradnji s divnim recenzentricama iz pet disciplina objavila sam dvije knjige: ‘Iz perspektive djeteta 1 i 2’ ✨

Ubrzo nakon objave knjiga, slušajući kako se roditelji osjećaju čitajući ove knjige znala sam koji je sljedeći korak – proširiti to znanje. Tako su nastale sveobuhvatne edukacije poput ‘Zdrava i sigurna seksualnost djece’ i Platforme gdje danas duboko i intenzivno radim sa stotinama roditelja, a neke od glavnih tema su upravo one teme koje sam studirala – sigurnost djece.

Kada pogledam unazad, i dalje mi je nevjerojatno kako je sve krenulo s jednim dosadnim glasićem koji sam odlučila poslušati? A upravo o tome je i moj rad. Vrlo konkretni savjeti kako kod djece poduprijeti taj glasić i potencijal koje svako dijete ima u sebi

Zaista je nevjerojatno što možemo napraviti ako ‘samo’ slušamo sebe, zar ne?

 

🔥 Želiš odgojiti samopouzdano i sigurno dijete?

Moja misija je sve spoznaje i stečeno znanje prenositi roditeljima i podučiti ih tehnikama koje obuhvaćaju cjelokupni razvoj samopouzdanog i samostalnog djeteta, a zajednica Roditelja sa svrhom danas obuhvaća desetke tisuća roditelja. 

Ako te zanima više o ovim temama, najbolji način da ostaneš u toku je kroz tjedni Newsletter te naš podcast gdje odmah u prvoj epizodi možeš i saznati još malo o meni: 1. Dva preduvjeta za sigurno dijete u modernom svijetu – Roditelji sa svrhom | Podcast on Spotify

Hvala ti što si tu i jedva čekam vidjeti što ćemo sve kreirati zajedno. 

Antonella

O nama su pisali: