Dočekivanje Nove godine sa inspiracijom za djecu

Božić je iza nas, a od Nove Godine nas dijeli samo šest dana. Da, ni ja ne znam kako se prosinac već bliži kraju. U svakom slučaju, u nastavku slijedi ideja za odbrojavanje do  Nove godine.

Moram priznati da sam ove godine ozbiljno razmišljala upotrijebiti aktivnost od prošle godine obzirom da nisam imala ideja za ovu. Onda mi je, na Badnjak, samo sinulo. Zašto ne bi djeca u Novu godinu ušla motivirana i puna inspiracije. Tako je nastala aktivnost za odbrojavanja dana do Nove godine koju ću sada podijeliti s vama.

Radi se o inspirativnim karticama gdje se svaki dan pročita jedna te se razgovara o njoj. Za mlađu djecu to je šest jednostavnijih kartica primjerenijih njihovoj razini. Nasuprot tome, za stariju djecu radi se o citatima poznatih osoba gdje se uz citat može razgovarati i o samoj osobi. 

Ja sam se odlučila izrezati karton od jaja i ispod svakog kalupića staviti jedan citat. Zatim sam na svaki kalup zalijepila brojeve da se zna koji citat pročitati koji dan. Naravno, citati se mogu prezentirati na bilo koji način, ali meni se ovaj činio dovoljno jednostavnim za nas 🙂 I to je to!

Ispod se nalazi besplatan predložak za preuzimanje. U njemu je svih 12 inspiracija, 6 za mlađu te šest za stariju djecu. Predložak se može isprintati, a onda kartice izrezati ili se citati mogu prepisati. 

Za dodatne primjenjive ideje i alate – prijavi se na Roditelji Sa Svrhom Newsletter.

Rastimo zajedno,

Antonella

Moglo bi te zanimati i...