Jesensko stvaranje uspomena

Kojeg se lijepih trenutaka sjećaš iz svog djetinjstva? Što misliš čega će se sjećati tvoja djeca kad odrastu? Odgovori na ova pitanja su ujedno i razlozi radi kojih dobijemo onaj topao osjećaj oko srca. Neke uspomene nastaju spontano, a neke su već tradicija u našim domovima U današnjem ćemo tekstu pričati o tradicijama koje se mogu raditi u ovim jesenjim danima.

Stvaranje uspomena kojih ćemo se sjećati čitavog života ne mora biti nešto grandiozno. Upravo suprotno, često su to sitnice koje se uklope u naš dan.

Jedna od jednostavnijih ideja jest skakanja po lokvama. Tu nema pravila. Samo se obuku čizme, zajedno se traži lokve i skače. Opušteno, bez brige s ovoga svijeta.

Za nešto mirniju aktivnost može se izvući tematska knjiga i odraditi maraton čitanja na kauču ispod dekice. Osim navedenih ideja slijedi popis aktivnosti koji se mogu raditi u jesenjim danima:
 1. Vožnja biciklom

 2. Obiteljsko fotografiranje u prirodi

 3. Šetnja šumom

 4. Skakanje u hrpu lišća

 5. Likovna aktivnost na temu jeseni koja će se moći sačuvati kao uspomena (Primjer takve aktivnosti je Jesenje bojanje blaga )

 6. Kuhanje juhe od bundeve

 7. Traženje jesenskih plodova poput žireva, kestena ili smeđeg lišća ( na ovom se linku nalazi link za  Jesenje traženje blaga)

 8. Topla čokolada ( nama je najdraža sa bademovim mlijekom, medom i kakao prahom)

 9. Čitanje knjige sa jesenskom tematikom ( može se posuditi iz knjižnice)

 10. Napisati listu stvari na kojima osječampo zahvalnost (ovo je dobro za bilo koji dio godine)

 11. Sadnja jesenske biljke poput tulipana, maćuhica ili ruža

 12. Pečenje lješnjaka

 13. Provjeriti koje su programi u knjižnici ( da, ljeto je svakako iza nas i sada kada imamo više vremena doma savršeno je vrijeme za provjeriti što to organizira knjižnica koja nam je u blizini – možda je to tek nekoliko radionica kroz godinu, ali odmah ih možemo staviti u naš kalendar)

 14. Gledanje zalaska sunca ( divno za bilo koji dio godine, ali ima nešto posebno u jesenskom zalasku sunca)

 15. Slaganje puzzle

 16. Skakanje po lokvama

 17.  

Koja ti se od ovih ideja najviše sviđa? Piši mi na našem profilu Roditelji sa svrhom

Moglo bi te zanimati i...