Jesensko stvaranje uspomena

Ako nas pratite znate da ja obožavam i neizmjerno cijenim uspomene. Sa mališanima oko mene svake godine stvaram tradiciju jedan na jedan. To su neke stvari koje radimo samo mi i to u određeno vrijeme godine. Pa evo koje su neke naše tradicije.

Sa početkom jeseni za malenu i mene počinje sezona skakanja po lokvama.. Tu nema pravila. Samo obučemo čizme, zajedno tražimo lokve i skačemo. Opušteno, bez brige sa ovoga svijeta. Uz to, prije svakog godišnjeg doba i blagdana izvučem tematsku knjigu za taj period i zna se da sa početkom tog perioda slijedi maraton čitanja na kauču ispod dekice koji počinje upravo tom jednom posebnom knjigom. O traženju jesenjih plodova sam vam već više puta pričala. Također nešto što radimo svaku jesen.

To su neke stvari kojima mi stvaramo uspomene u ovo doba godine. Kao što vidite, sve su nevjerojatno jednostavne, uživanje u trenutku i prepuštanje. 

Jesen još nije gotova pa ako ste za stvaranje novih tradicija ili jednostavno još malo uživanja sa ovom temom evo nekoliko ideja: 

 

 1. Vožnja biciklom

 2. Obiteljsko fotografiranje u prirodi

 3. Šetnja šumom

 4. Skakanje u hrpu lišća

 5. Likovna aktivnost na temu jeseni koja će se moći sačuvati kao uspomena (na našem Instagramu je puno ideja)

 6. Kuhanje juhe od bundeve

 7. Traženje jesenskih plodova poput žireva, kestena ili smeđeg lišća ( evo i predloška za jesenje traženja blaga u prirodi – Jesenje traženje blaga)

 8. Topla čokolada ( nama je najdraža sa bademovim mlijekom, medom i kakao prahom)

 9. Čitanje knjige sa jesenskom tematikom ( može se posuditi iz knjižnice)

 10. Napisati listu stvari na kojima ste zahvalni (ovo je dobro za bilo koji dio godine)

 11. Sadnja jesenske biljke poput tulipana, maćuhica ili ruža

 12. Pečenje lješnjaka

 13. Provjeriti koje su programi u knjižnici ( da, ljeto je svakako iza nas i sada kada imamo više vremena doma savršeno je vrijeme za provjeriti što to organizira knjižnica koja nam je u blizini – možda je to tek nekoliko radionica kroz godinu, ali odmah ih možemo staviti u naš kalendar)

 14. Gledanje zalaska sunca ( divno za bilo koji dio godine, ali ima nešto u jesenskom zalasku sunca, kao da je nešto u zraku)

 15. Slaganje puzzle

 16. Skakanje po lokvama

Moglo bi te zanimati i...