Traženje blaga u kući – savršeno za kišovit dan

Kada smo zatvoreni u stanu ili kući sa djecom ponekad nam je potrebno da se ona sama igraju. To se može postići tako da ih zainteresiramo za neku aktivnost, a kada krene fokus ona će vrlo često sama nastaviti igru. Sa današnjom aktivnosti vi se možete igrati s njima, ali ona ima i mogućnost da se dijete zaigra samo. Radi se o traženju blaga, ovoga puta unutar našeg doma. 

Traženje blaga djeci daje mogućnost da se vrate u trenutak te uživaju u istraživanju oko sebe. Ovo je odlična aktivnost za više djece, a obzirom da se ovdje traže ilustracije prilagođena je i za djecu koja još ne znaju čitati. Gumb za besplatno preuzimanje je na dnu teksta. 

U svakom slučaju, dajte djeci da vode, a u slučaju da vas pitaju pojašnjenje uvijek je dobro probati sa protupitanjem:

  1. Joj, baš ne znam.. ( i onda tišina da vidite hoće li se čega sjetiti ;))

  2. Što ti misliš?

  3. Kako se tebi čini?

  4. Odluči ti..

  5. Ajmo vidjeti što ćemo naći pa ćemo odlučiti..

Ovoga puta u naše traženje blaga uključene su i medalje za nagradu pronalaska svih objekata. Njih možete zalijepiti na karton ili napraviti rupicu pa zavezati vrpcu kako bi ih djeca mogla stavljati oko vrata. S njima će aktivnost biti još posebnija, a odličan su materijal za nastavak samostalne igre. Tako mogu biti kartica ako se igrate knjižnice, recept ako se igrate bolnice itd. Kako god se djeca odluče igrati s njima super. U privitku se nalaze četiri medalje. Na vama je da odlučite koju ćete dati. Možete sve ili sačuvati ostale za drugu priliku. 

Moglo bi te zanimati i...