DIY slova od spužve

Slova od spužve jedan su od naših najdražih materijala za ljeto. Kada je malena imala oko godinu dana naručila sam s ebeya naš prvi set slova. To su bila slova engleske abecede. No postojao je jedan izazov. Kao što vjerojatno već znate, malena je bilingualna. Jedan dio obitelji s njom priča i radi na hrvatskom, a drugi dio obitelji na engleskom. Sukladno tome pokušavamo imati i materijale. 

Kako su slova od spužve na engleskom obožavana pokušale smo pronaći ista ta slova na hrvatskom. Nismo u tome uspjele (ako znate za takav proizvod slobodno mi javite ;)).   Tada sam ja prošlo ljeto odlučila da ću sama  napraviti slova na hrvatskom i razvila se ova ideja. 

Za ovaj projektić biti će vam potrebni samo spužve, škare i dodatno ako želite papiri na kojima su obrisi slova. Slova se mogu direktno ocrtati na spužvi i rezati, ali meni se je ovo činilo kao sigurnija opcija pa sam napravila template koji možete besplatno preuzeti klikom na datoteku ispod. 

20180216_130801-01 (1)

Ja sam najprije izrezala slova iz papira, zatim ih prislonila na spužvu, ocrtala na spužvi te onda izrezala iz spužve. Trebalo mi je oko sat vremena rezuckanja da bi dobila sva slova, ali dugoročno se to isplatilo. Ovo je super projekt za raditi dok slušate radio, audio knjige ili tome slično. 

Ovako izgledaju sva slova. Kada se smoče slova se vrlo lako lijepe na pločice što ih čini super materijalom za igranje u kadi. Video malene kako ih lijepi na pločice kao i još ideja za aktivnosti s njima nalaze se na našoj Instragam stranici. Ako probate ovu ideju ne zaboravite mi javiti kako vam se sviđa 😀

Moglo bi te zanimati i...