Što ponijeti na plažu?

Na plažu često nosimo mnogo plastičnih igračaka, rukavice, loptice i tome slično. Otvorena igra je odlična i treba se maksimalno poticati, međutim, znamo zaboraviti da ponekad djeca žele mirno i opuštajuće vrijeme na plaži. To se uvijek može postići skupljanjem školjkica, kamenčića ili se može iskoristiti za edukativne aktivnosti. Ako se pitate što bi se to moglo ponijeti da ih se zabavi na edukativan način, a da uživaju u tome ovo je tekst za vas. 

1. Knjige

Možda sam i malo dosadna s ovim savjetom, ali zaista pali! Nevjerojatno je koliko puta bi se ostale osobe s djecom na plaži čudile da imamo knjige sa sobom, a nekoliko trenutaka kasnije njihova su djeca sjedila s malenom i listala te iste knjige.

2. Bojanka i bojice

Bojanje je nešto što malenoj nije baš najdraža aktivnost. Premda to voli, boja tek kad joj dođe volja i nije joj jako zanimljivo raditi to dulji period. Kada joj se pridruže druga djeca, priča je sasvim drugačija i upravo je plaža savršeno mjesto za to, a druga se djeca, vjerujte, uvijek pridruže, bez obzira o kojoj se aktivnosti radi.

3. Posebne aktivnosti

Kao zadnje na ovoj listi odlučila sam staviti u jednu kategoriju sve one neke zanimljive aktivnosti koje se mogu prilagoditi plaži. To može biti nešto s vodom ili bojama gdje odgovara da smo blizu mora ili aktivnosti koje zauzimaju puno mjesta i zahtijevaju vremena (primjerice rad na abecedi).

Moglo bi te zanimati i...